Zakaj spanje, sanje, meditacija in (avto)hipnoza lahko zdravijo in koristijo ali pa škodujejo


Vsak od nas spi in sanja, mnogi meditiramo, nekateri med nami pa smo se že srečali tudi z (avto)hipnozo.  Pa veste, da vas navedene dejavnosti lahko zdravijo in vam koristijo, lahko pa vam tudi škodujejo? Poglejmo, zakaj.

JAZ SEM, KI SEM

Vsak od nas je JAZ in JAZ je vse, kar mi smo (zavest, nadzavest, podzavest, duh, duša telo, misel, beseda, dejanje, energija, materija, preteklost, sedanjost, prihodnost, …). Zaradi izvirne napake, o kateri je bilo že govora v mojih prejšnjih člankih, je vsak JAZ, torej vsak od nas in vse, kar mi smo, hočeš nočeš dejansko dvojna osebnost. Vsi v sebi nosimo dve diametralno nasprotni sili, osebi: Življenje, ki nas vodi v življenje in Smrt, ki nas vodi v pogubo. Zaradi delovanja Smrti in programa, s katerim je ni bilo mogoče izničiti, je Smrt v nas s časom in z generacijami rasla in se krepila, Življenje v nas pa je postajalo vedno manjše in šibkejše. Tako smo s časom in z generacijami postajali vedno bolj Smrt in vedno manj Življenje.

V SPANJU, SANJAH, MEDITACIJI IN (AVTO)HIPNOZI SMO ŠE BOLJ RANLJIVI KOT V BUDNEM STANJU

Ob nepravilni pripravi na spanje, sanjanje, meditacijo ter (avto)hipnozo, izvirne napake, Smrti, ki je zaradi programa, ki jo v nas vedno znova ustvarja, s časom in z generacijami v nas vedno močnejša na račun našega Življenja, ne izklopimo. Tako, če se tega zavedamo ali ne in če hočemo ali ne, sčasoma tudi spimo, sanjamo, meditiramo in izvajamo (avto)hipnozo vedno bolj v korist Smrti in vedno manj v korist Življenja. TO JE ŠE TOLIKO BOLJ NEVARNO, KER SE PRI VSEH TEH AKTIVNOSTIH NAŠE ŽIVLJENJE UPOČASNI, ZATO ČAS POTEČE HITREJE (počasnejše je življenje, hitreje teče čas, hitrejše je življenje, počasneje teče čas). TAKO SE V ENOTI ČASA ZGODI VEČ STVARI, KOT V BUDNEM STANJU. Kot bi posnetek gledali v pospešenem tempu. Ker pa moč Smrti v nas s časom raste na račun Življenja, se tako v enoti časa zgodi več stvari v njeno korist, torej na škodo Življenja. TAKO SMRT OB IZVAJANJU TEH DEJAVNOSTI V NAS RASTE HITREJE, KOT V BUDNEM STANJU, NA RAČUN ŽIVLJENJA V NAS, KI ŠE HITREJE ŠIBI, KOT V BUDNEM STANJU. Je torej rešitev, da ne spimo, ne sanjamo, ne meditiramo in ne izvajamo (avto)hipnoze? Seveda ne, čeprav se včasih Življenje v nas prav z nespečnostjo poskuša ubraniti delovanja Smrti, ki v sistemu dvojnosti s časom v spanju še hitreje kot v budnem stanju raste na račun Življenja (nespečnost starejših ljudi, nespečnost v nekaterih bolezenskih stanjih). Seveda pa je v sistemu, v katerem v nas delujeta dve diametralno nasprotni sili, nespečnost lahko tudi posledica delovanja Smrti v nas, ki nam s tem preprečuje, da bi se v spanju regenerirali. Kako torej vedeti, kdaj v nas deluje Življenje in kdaj Smrt? Kako rešiti problem?

IZKLOPITE SVOJO SMRT!

Ker je Smrt sila, ki sama nima življenja niti ga ni sposobna ustvarjati, smo dejansko mi sami tisti, ki ji ga dajemo. IN KER SMO MI TISTI, KI JO OŽIVLJAMO, SMO TUDI MI SAMI TISTI, KI JI LAHKO ŽIVLJENJE VZAMEMO. Čeprav nas Smrt v nas na vse načine prepričuje v nasprotno, saj želi živeti, IMA DEJANSKO VSAK OD NAS MOČ, DA JO V SEBI IZKLJUČI! S preprosto afirmacijo: »JAZ SEM ŽIVLJENJE IN NIČ SMRTI!« Z njo tako Življenje v nas ostane vključeno, HKRATI(!) pa izklopimo svojo Smrt. Vendar pa je to trditev potrebno ponoviti čim večkrat na dan, saj zaradi napak (=Smrti), ki jih nosimo v sebi in zaradi tistih, ki jih bomo še delali, lahko Smrt  kadarkoli spet vklopimo. Zaradi večje ranljivosti v spanju, sanjah, meditaciji in (avto)hipnozi, pa je še posebej pomembno, DA SI CITIRANO AFIRMACIJO IZREČEMO VSAKOKRAT, PREDEN ZAČNEMO IZVAJATI NAVEDENE DEJAVNOSTI! Tako bodo spanje, sanje, meditacija in (avto)hipnoza potekale pod okriljem in v korist Življenja v nas, ki nas edino vodi v življenje, in ne več tudi, s časom pa predvsem, v korist Smrti, ki nas neizbežno vodi v pogubo.

(LE) USMERJENO SPANJE, SANJE, MEDITACIJA IN (AVTO)HIPNOZA ZDRAVIJO IN KORISTIJO

Ob pravilnem izvajanju, ko torej z omenjeno afirmacijo na vseh nivojih JAZ-a USPEŠNO izklopimo Smrt, hiba navedenih dejavnosti postane kvaliteta. Ker te aktivnosti sedaj potekajo pod okriljem Življenja, ki nas vodi v življenje, in ker se v enoti časa zgodi več stvari, kot v budnem stanju, se z izvajanjem teh dejavnosti hitreje in kvalitetnejše spočijemo, regeneriramo in (o)zdravimo. Prav tako pa v enoti časa tudi uvidimo in popravimo več svojih napak oz. prepoznamo in uspešneje razvijemo več svojih kvalitet. ZATO OB IZVAJANJU TEH DEJAVNOSTI SEDAJ ŽIVLJENJE V NAS RASTE HITREJE KOT V BUDNEM STANJU NA RAČUN SMRTI, KI UMIRA HITREJE KOT V BUDNEM STANJU. Življenje v nas bo poskrbelo za to, da bomo svoje napake ustrezno OZAVESTILI, zato da jih ne bomo več ponavljali in si s tem škodovali, OZAVESTILI pa bomo tudi svoje kvalitete, da jih bomo lahko razvijali. Bolj so materializirane naše napake, dlje časa bo trajalo tudi s spanjem, sanjami meditacijo, in (avto)hipnozo, da jih bomo tudi dejansko popravili. Če gre za nematerializirane napake (ki obstajajo šele in samo v mislih), pa jih bomo lahko  popravili v trenutku in celo več hkrati. Ali pa bomo hitreje razvili svoje kvalitete (zato npr. učenje v meditativnem stanju daje odlične rezultate).

POSTOPEK IZVAJANJA

Nekateri duhovni učitelji nas učijo, naj se pred izvajanjem aktivnosti, o katerih je govora v tem članku, za zaščito obdamo s svetlobo. Vendar pa se tudi ‘hudič kaže kot angel luči’, zato je samo vizualizacija prešibka in premalo natančna zahteva nam samim, s katero se pred Smrtjo ne moremo ubraniti. In tako ta še vedno deluje. Simbolika je sploh problematična, saj isti simbol lahko vsakomur pomeni kaj drugega. Enako velja za obrede. Ker torej ni enotnega pogleda na simbole, prav tako pa tudi ne na obrede, so te metode, ki naj bi nas zaščitile pred Smrtjo, lahko zelo dvorezen meč in s spanjem, sanjami, meditacijo in (avto)hipnozo lahko dosežemo prav nasproten učinek, kot bi si ga želeli.

DA BI SE USPEŠNO ZAŠČITILI PRED DELOVANJEM SMRTI, MORA BITI NAVODILO NAM SAMIM TOREJ DOVOLJ MOČNO IN HKRATI DOVOLJ JASNO, DA BI DOSEGLI PRAVE REZULTATE. Dovolj materializirana in najbolj jasna, natančna in nedvoumna pa je BESEDA, AFIRMACIJA. Pa še ta mora biti zelo skrbno izbrana in specificirana, saj so tudi mnoge besede, npr. dobro, zlo, bog, hudič…, že zelo zlorabljene in jih vsak razlaga po svoje. Zato sama uporabljam besedi Življenje in Smrt, saj ti dve besedi vsi razumemo enako. Afirmacija: »JAZ SEM ŽIVLJENJE IN NIČ SMRTI!« je tako dovolj močno, nedvoumno in natančno navodilo nam samim, s katerim jasno povemo samim sebi, da Smrti v nas (več) nočemo, hočemo le Življenje. In to zahtevo program, ki smo ga s tem ustvarili, in ki nima lastne volje, zvesto pa sledi našim ukazom, potem tudi izvede!

Zato, čeprav se morda ponavljam, ne morem dovolj poudariti, kako pomembno je redno in čim pogostejše izgovarjanje omenjene afirmacije. Zaradi večje ranljivosti kot v budnem stanju pa je še posebej pomembna pravilna priprava na spanje in sanjanje, meditacijo in (avto)hipnozo. Če že imate ustaljeno proceduro izvajanja teh aktivnosti, jo lahko obdržite, LE PRED NJIHOVO IZVEDBO DODATNO VKLJUČITE CITIRANO AFIRMACIJO!  Če posebnega postopka nimate, pa je potrebno, da SI VSAKOKRAT PRED SPANJEM, SANJANJEM, MEDITACIJO ALI (AVTO)HIPNOZO V MISLIH, ŠE BOLJE PA NA GLAS, IZREČETE NAVEDENO TRDITEV, ob tem pa vizualizirate belo luč, ki se z območja vašega tretjega očesa (sredi čela) razliva na vas od znotraj in od zunaj. Medtem ko je vizualizacija sama prešibka zaščita pred delovanjem Smrti, trditev z vizualizacijo okrepimo. S predhodno izrečeno afirmacijo smo sami sebi namreč dali jasen in nedvoumen ukaz, kaj hočemo, zato ni nobene nevarnosti, da bi bila vizualizacija napačno razumljena. Enako lahko po izrečeni afirmaciji vključite tudi obredje, če želite. BISTVENA PA JE AFIRMACIJA SAMA. Tako bomo ZAGOTOVO spali, sanjali, meditirali in izvajali (avto)hipnozo v korist Življenja v nas, ki nas vodi v življenje, in ne več tudi, s časom pa predvsem, v korist Smrti, ki nas neizbežno vodi v pogubo. S citirano afirmacijo torej ne gre za usmeritev v smislu: dogajalo in zgodilo se bo tisto, kar hočem, ampak gre za usmeritev s ciljem, naj se v spanju, sanjah, meditaciji in (avto)hipnozi, pa tudi sicer v življenju, dogaja in zgodi tisto, KAR ME VODI V ŽIVLJENJE!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: