Zakaj zbolimo in kako si lahko pomagamo


Po definiciji WHO (World Health Organization, Svetovne zdravstvene organizacije) je bolezen odsotnost zdravja. In čeprav se sliši čudno, je bolezen v resnici prav to.

NASTANEK BOLEZNI

Zaradi izvirne napake je celotno stvarstvo namreč dobro in zlo. Zato obstajata tudi diametralno nasprotni sili: zdravje in bolezen. Zdravje je tako odsotnost bolezni, bolezen pa odsotnost zdravja. Naši možgani ne ločijo, kaj je za nas dobro in kaj slabo. Delajo, kot so ‘sprogramirani’, imunski sistem pa dela po njihovih ‘navodilih’. Zaradi izvirne napake, ki jo nosimo v sebi vsi, tako ta dela enkrat v korist dobrega v nas, drugič v korist zla. Poseben problem so otroci, pri katerih imunski sistem še ni razvit, in starejši, pri katerih je ta že utrujen. Pri vseh pa zlo (bolezen, smrt) s časom in z generacijami raste na račun dobrega in dobro (zdravje, življenje) se mu vedno težje upira. Zato vedno večkrat zbolimo in težje ozdravimo, zato je danes toliko bolezni in se pojavljajo nove in nove in zato zbolevajo tudi že otroci.

Zli del nas po zakonu privlačnosti bolezen pritegne od zunaj in napadejo nas virusi, bakterije, zoonoze… Bolezen pa nastane tudi zaradi napačnega delovanja oz. napačnega odziva našega imunskega sistema, kadar: 

  • imunski sistem svoje dobre celice prepozna kot tuje, slabe  (avtoimunske bolezni);
  • neškodljive celice prepozna kot nevarne (alergije, intolerance);
  • nevarnih, npr. rakavih celic, ne prepozna kot takih;
  • deluje prešibko ali premočno;
  • se odzove prehitro ali prepočasi.

BOLEZEN JE NAPAKA

Bolezen in bolečina sta vedno odraz delovanja Smrti v nas, z njo pa nas naše Življenje opozarja, da nekaj delamo narobe. Naj pojasnim. Sama sem že od rosnih let zbolevala za vnetjem grla. Čeprav sem se zdravila, se je bolezen stalno ponavljala v vedno hujši obliki. Ko sem duhovno zorela, sem najprej spoznala, da v vsakem od nas živita dobro, Življenje, ki nas vodi v življenje in zlo, Smrt, ki nas vodi v smrt, kasneje pa tudi to, da vse najprej obstaja kot energija, ki se materializira. Tudi bolezen. Tako sem doumela, da je bolno moje fizično telo, vzrok za bolezen in bolečino pa je na duhovnem nivoju, na nivoju energije. Zato moram, če želim ozdraveti, svojo napako, Smrt, poiskati in odpraviti tam, kjer je nastala. V energijskem telesu. In z analiziranjem sebe sem jo našla. Že kot otrok sem bila po naravi zelo zaprta vase. Čeprav sem doživljala hude stvari v življenju, o tem nisem govorila. S tem sem nevede ustvarila blokado na področju izražanja, v grlu, ki se je najprej pojavila v energijskem telesu, ker pa napake nisem prepoznala in odpravila, se je ta sčasoma prenesla tudi na fizično telo. In se kazala v vedno hujši obliki. Ko sem nazadnje doumela, da sem sama tista, ki si z zatiranjem svojih občutkov povzročam blokado, bolezen in bolečino v grlu, pa sem začela svoja zatrta čustva na različne načine (neškodljivo zase in za druge) izražati. Danes svoja čustva sproti izživim in vnetij grla ni več. Tako sem prepoznala in popravila svojo napako, vse bolezni pa so prav to. Napake, ki vedno najprej nastanejo na energijskem nivoju, kjer jih najtežje zaznamo, a najlažje in najhitreje popravimo, če tega ne storimo, pa se neizogibno materializirajo tudi v fizično telo. In če pri njih vede ali nevede vztrajamo, se manifestirajo v vedno hujši obliki.

NAŠE ZDRAVJE JE V NAŠIH ROKAH

Vzrok bolezni je torej napaka, Smrt v nas, vsaka bolezen pa najprej nastane na energijskem nivoju. Da bi ozdraveli, je potrebno zato v sebi izključiti Smrt in začeti popravljati svoje napake v energijskem telesu.

Ker pa vseh svojih napak ne poznamo, delno zato, ker jih delamo tudi podzavestno, delno pa zato, ker jih podedujemo tudi od svojih prednikov, izvorno pa od izvira, si pomagamo z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti.

Z njo sami sebi postavimo zahtevo, ideal, ki se v energijskem telesu realizira TAKOJ, preobrazba fizičnega telesa pa temu sledi in traja dlje časa. Z vztrajanjem pri navedeni afirmaciji bomo tako prepoznavali in popravljali svoje napake, jih ne ponavljali in preprečevali nove ter se tako tudi v snovnem telesu bližali zadanemu cilju. Zato se bo naše zdravje stalno izboljševalo. Toda več kot imamo napak in bolj ko so te materializirane, več dela in bolj korenite ukrepe terjajo, da jih popravimo, kar zahteva tudi več časa. Zato se naše fizično telo lahko utrudi prej, preden bomo tudi v materiji dosegli zadano idealno stanje. Vendar pa to za nas ne bo usodno, saj materija sledi energiji, zato bo naša MISEL: Jaz sem Življenje in Nič Smrti NAŠE DELO DOKONČALA IN NAS NATO (PRE)RODILA V DIMENZIJI NEBES, KJER PA BOMO POPOLNI, BREZ NAPAK IN ZDRAVI.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: