Blagor ubogim na duhu, kajti njihovo bo nebeško kraljestvo


Verjetno je večina od nas že slišala ta rek. Gre za enega najbolj znanih blagrov. Pa razumemo njegov pravi pomen?

ZGODOVINSKI RAZVOJ STVARSTVA

Danes je vse obrnjeno na glavo. Vendar pa to dejstvo lahko logično razložimo, če razumemo razvoj celotnega stvarstva oz. Izvira, iz katerega vse izhaja in v katerem vse obstaja, tudi človeštvo. V začetku svojega življenja je Izvir ustvarjal samo Dobro, bil je Bog in bil je samo Življenje in Življenje samo. Potem je naredil napako v sebi ustvaril svoje diametralno nasprotje: Smrt. Takrat je postal razdvojen, postal je Dobro in Zlo, Bog in Vrag, Življenje in Smrt. V začetku je bila Smrt majhna in je Izvir niti ni zaznal. Ker pa napake ni popravil, je ta postopoma rasla na račun njegovega Življenja. Sčasoma se je tako vse obrnilo na glavo. In šele tik pred svojo dokončno pogubo je Izvir ugotovil, da s smrtjo ne more živeti, saj ga kot diametralno nasprotje življenja vodi v izničenje. Zato je spremenil svoj pristop in začel svoje napake (Zlo, Vraga, Smrt) prepoznavati, popravljati, preprečevati in ne ponavljati.

NEBEŠKO KRALJESTVO

Živimo v prelomnem času, ko bi enako kot Izvir dejansko morali postopati tudi mi. Zato nikakor ni mišljeno, da bodo v nebeško kraljestvo vstopili ljudje, ki jim manjka nekaj koleščkov v glavi, kot to razumejo mnogi. Pač pa bodo v nebeško kraljestvo, kjer ni smrti in zla vstopili le tisti, ki so UBOGI NA HUDIČEVEM DUHU. Ki torej ne pristajajo na to, kar se dogaja danes, ko je delovanje zla mogoče opaziti na vsakem koraku in dobro postaja zlo, zlo pa dobro. Kamorkoli in karkoli pogledamo, vrednote umirajo, antivrednote pa se krepijo. Celotno stvarstvo je dobesedno obrnjeno na glavo. Ljudje delujejo proti naravnim zakonom in namesto življenja poveličujejo smrt, namesto dobrega zlo, namesto Boga hudiča. Temu se je treba odločno upreti. Najvišja vrednota je življenje, ne pa smrt.

Toda če razumemo razvoj stvarstva (Izvira), vemo, zakaj je do tega prišlo. Smrt kot diametralno nasprotje Življenja hoče tega po svoji naravi uničiti. A v nebesih obstaja večno življenje, ne večna smrt, zato tja pač NE more nekdo, ki zagovarja smrt Boga, Dobrega, Življenja. Rek iz naslova tako dejansko navaja na to, da vsi, ki častijo in zagovarjajo napake, hudiča, zlo, smrt, ne bodo prišli v nebesa, vsi, ki so ubogi na tem, torej hudičevem duhu, pa lahko računajo na to, da bodo živeli v nebesih.

ZDRAVA PAMET

Vse pa je odvisno od nas samih. Kaj je prav in kaj ne, nam pove zdrava pamet. Vsi, ki želite v nebesa, se torej ne pustite zavesti hudiču, ki je danes že zelo razširjen in močan in ne obupajte, čeprav trenutna situacija ni ravno v prid Boga in Življenja. Vsi sveti spisi govorijo o zmagi dobrega nad zlom, prav tako pa tudi ne gre le za nebesa nekje daleč in nekoč v prihodnosti. Gre dejansko za stanje zavesti, zato že danes in na tem svetu  lahko živite v nebesih. Tako, da se od tega, kar vam ponuja večina zavedenih hudičevih služabnikov distancirate in na to NE PRISTANETE. Tako boste postali ubogi na hudičevem duhu, zato pa bogati v božjem duhu. In (le) tako si boste ‘prislužili’ nebesa tukaj in v onostranstvu.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: