Bog ali znanost?


Nekateri ljubijo Boga, zato ne marajo znanosti, drugi ljubijo znanost, zato ne marajo Boga. V resnici pa med njima obstajata tako povezava kot tudi razlika.

ZNANOST

Naloga znanosti je, da proučuje vse, kar obstaja. Vse, kar obstaja, pa je dobro in zlo. Tako je kot vse na tem svetu tudi znanost podvržena dvojnosti. Znanstvena odkritja so taka, ki nas vodijo  v življenje in taka, ki nas vodijo v smrt. Zato morata znanstvenike pri njihovem delu voditi resnica in znanstvena etika. Problem pa se pojavi, ko se dosežki znanosti uporabijo v zle namene (zlorabijo) in so zaradi tega ogrožena naša življenja. Tako pridemo do pojmov Boga in vraga.

BOG IN VRAG

Bog je vse tisto in le tisto dobro, kar nas vodi v življenje. Kar je slabo, je vrag, ki nas vodi v smrt.

POVEZAVA BOG-ZNANOST

Bog in znanost sta torej povezana v tem, da znanost raziskuje vse, kar obstaja, vse, kar je dobro, pa je oz. postane Bog, ki nas vodi v življenje, zato se mora to ohranjati in nadgrajevati. Kot se razvija znanost, se razvija tudi Bog, žal pa tudi vrag, ki nas vodi v smrt. Zato je slabo treba (tudi s pomočjo znanosti) prepoznavati, izničevati, preprečevati in ne ponavljati.

RAZLIKA BOG-ZNANOST

Znanost je tako tista, ki proučuje, prepoznava in pojasnjuje vse, kar obstaja, dobro in zlo, Boga in vraga, medtem ko je Bog samo in le tisto, kar je dobro in nas vodi v življenje.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: