Magična psihologija ali kako v življenju naredimo vedno prav


Mnogi so prepričani, da na svetu obstajata le dve vrsti duš. Bele in črne. Bele naj bi služile Bogu (Življenju, Dobremu) in izvrševale božjo besedo, črne pa naj bi kot njihovo diametralno nasprotje služile Vragu (Smrti, Zlu) in izvajale njegovo voljo. V resnici pa obstajajo tudi modre duše. In z njimi povezana magična psihologija.

MODRE DUŠE

Danes na svetu torej že živijo tudi MODRE DUŠE. Te razumejo, da je življenje preveč nepredvidljivo, da bi ga lahko strpali v nekaj zapovedi, o katerih nas učijo. Zato prave poti v življenju ne iščejo več v  slepem spoštovanju božje besede oz. nespoštovanju hudičeve, ampak RESNIČNO MODROST VIDIJO V TEM, KAKO VEDNO RAVNATI PRAV, DA BOMO ŽIVELI.

Primer. Ena od božjih zapovedi nas uči, da ne smemo ubijati. In vendar ubijamo. Vsak dan. Vsak dan naš imunski sistem (mi) ubije ogromno celic, bakterij, virusov, zoonoz, ipd. Tako smo dejansko ves čas morilci. Na videz s tem delujemo v nasprotju z božjo voljo in spoštujemo hudičevo. In vendar ravnamo PRAV, saj bi nas vsako drugačno ravnanje vodilo v bolezen in v smrt. Seveda pa ne ubijamo kar vsevprek tudi tistih, ki se npr. z nami ne strinjajo. Tako vidimo, da isto zapoved enkrat spoštujemo, drugič pa ne in da zgolj s slepim spoštovanjem božje besede lahko ravnamo tudi povsem napačno.

MAGIČNA PSIHOLOGIJA

Ljudje v svojem življenju naredimo veliko dobrega, naredimo pa tudi veliko napak. Tako po eni strani ustvarjamo Dobro (Življenje, Boga), ki nas po svoji naravi vodi v življenje, po drugi strani pa Zlo (Smrt, Vraga), ki nas vodi v pogubo. Samo z izbiranjem ene ali druge strani napak ne popravljamo. Tako ne glede na to, ali med njima izberemo Smrt, Življenje, obe sili ali pa nobene, Smrt (napake) s časom raste na račun Življenja in postopoma zmaguje. Zato je bilo potrebno najti drugačno rešitev pred zanesljivim pogubljenjem. TAKO SE JE RAZVILA MAGIČNA PSIHOLOGIJA.

POMEN BESED

Beseda PSIHA (Psyche) izhaja iz stare grščine in pomeni DUŠA (energija).

Beseda LOGOS v grščini pomeni BESEDA.

Beseda MAG(IJA) ali ČAROVNIK (ČAROVNIŠTVO) pa izhaja iz besede WICCA, ki pomeni MODER, PAMETEN.

Izraz MAGIČNA PSIHOLOGIJA tako pomeni MODRA BESEDA DUŠE.

TRETJA POT

Magična psihologija ne temelji na izbiranju med dobrim in zlim, AMPAK NA NAŠI ČISTOSTI. NA ODSOTNOSTI NAŠIH NAPAK. Dosežemo jo z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti, s katero delujemo v interesu Življenja (Boga, Dobrega), ki nas vodi v življenje, hkrati pa s tem, ko jo izključujemo, delovanje Smrti (Vraga, Zla), ki bi nas vodila v pogubo, izničujemo in preprečujemo. Ker pa se vse najprej zgodi v energiji , ki se materializira, NAS OB STALNEM IZVAJANJU (!) AFIRMACIJA (IDEJA, MISEL) SAMA DOBESEDNO PRISILJUJE, DA VEDNO IN V VSAKI KONKRETNI SITUACIJI RAVNAMO V KORIST ŽIVLJENJA, BOGA, DOBREGA. Na ta način bomo razvijali vsak svoje kvalitete, ki so naše Življenje ter prepozna(va)li in popravili svoje pretekle napake, ki so naša Smrt, jih ne ponavljali in preprečevali nove. In tako smo, čeprav smo se odločili za tretjo pot, dejansko izbrali Boga, Življenje, Dobro, ki nas vodi v življenje. ZATO JE NAVEDENA AFIRMACIJA TAKO DOBRA BESEDA, BESEDA BOGA, ŽIVLJENJA, KOT TUDI MODRA BESEDA, KI NAS VODI V ŽIVLJENJE. In zato bomo ob spoštovanju le-te v vsaki konkretni življenjski situaciji VEDNO NAREDILI PRAV.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: