Kako v življenju izbrati pravo pot


Učijo nas, da imamo v življenju dejansko na voljo le dve poti: božjo in hudičevo. In čeprav je na koncu to res, je izbrati pravo med njima v resnici dosti težje, kot je morda videti na prvi pogled.

TUDI NA VIDEZ PRAVE IZBIRE SE V ŽIVLJENJU IZKAŽEJO KOT NAPAČNE

Sama sem že v rosnih letih doživela veliko hudega. Zato sem kaj hitro spoznala, da v stvarstvu in v nas delujeta dve diametralno nasprotni sili: Dobro (Bog, Življenje), ki nas po svoji naravi vodi v življenje in Zlo (Vrag, Smrt), ki nas neizbežno vodi v pogubo. Vseskozi sem Vraga krivila za vse hudo, kar se mi je dogajalo, zato sem ga sovražila in seveda k njemu nikoli nisem molila. Za svojega vodnika v življenju sem tako že zelo zgodaj zavestno izbrala Boga. Toda ne glede na to, da sem mu vseskozi zvesto ‘služila’, so se mi hude stvari dogajale kot po tekočem traku. Tako sem se sčasoma odločila, da strani ne bom več izbirala. Poskusila sem biti nepristranska, zato tudi k Bogu nisem več molila. Menila sem, da se bo moje življenje s tem, ko bom nevtralna, če torej ne bom izbrala ne Boga in ne Hudiča, uredilo. A zgodilo se je ravno nasprotno. Grozne stvari so se mi dogajale še naprej in s časom je postajalo vedno hujše. Nisem razumela, zakaj. K sreči pa sem se celo življenje rada učila, ves čas pa me je najbolj zanimal svet, ki se ne vidi. Tako sem duhovno vseskozi zorela in sčasoma spoznala, da je moj vodnik v življenju Izvir sam (Narava, Vesolje, Obstoj) in da sem preko svojega podoživela tudi Njegovo življenje. In tako sem z Njegovo pomočjo in s pomočjo svojih nadčutnih zaznav, ki jih doživljam, odkar pomnim zase, tudi doumela, zakaj so bile vse moje dotedanje izbire dejansko napačne.

SAMO IZBIRA MED DOBRIM IN ZLIM NI DOVOLJ

Odkar pomnim, sem čutila, da sem v službi Življenja, zato o tem, da bi med Bogom in Vragom izbrala Vraga, nikoli sploh nisem razmišljala.

Že od rosnih let sem tako molila le k Bogu, vendar pa s klasičnimi molitvami Vraga pri tem nisem izklapljala. Zato je ta deloval naprej in s časom rasel na račun Življenja v meni. Tako je Bog sčasoma postajal vse manjši in šibkejši, Vrag pa vse večji in močnejši. In tako sem, čeprav sem vseskozi molila k Dobremu, vedno bolj molila k sili, ki je dejansko šibela, izgubljala moč in postajala vedno manjša. Zato mi je Bog vse težje pomagal, sčasoma pa mi sploh ni več mogel. In tako se je v mojem življenju vedno manj dogajala volja Življenja, ki bi me po svoji naravi vodilo v življenje in vedno bolj volja Smrti, ki me je neizbežno vodila v pogubo.

Ko sem prenehala moliti tako k eni kot k drugi sili, spet nobene s tem nisem izključila. Tako sta dejansko še vedno delovala oba, Bog in Vrag. Vendar pa je bil takrat Vrag že izjemno močen, Bog v meni pa šibek. Zato se je s časom vedno bolj izvrševala hudičeva volja in vedno manj božja. In tako so se mi hude stvari v življenju dogajale naprej in postajale vedno hujše.

Ko pa sem spoznala afirmacijo Jaz sem Življenje in Nič Smrti, pa sem naredila dvoje. IZBRALA SEM BOGA, HKRATI PA SEM VRAGA IZKLJUČILA. In šele takrat se je dejansko lahko začela izvrševati božja in ne hudičeva volja. Življenje v meni je po zakonu privlačnosti privlačilo življenje, ker sem Smrt izklopila, pa je afirmacija tudi negativno energijo, energijo smrti, tako mojo kot tisto iz okolja, pa tudi  tisto, ki mi je bila poslana neposredno, začela preobražati v pozitivno, v energijo življenja. Takrat se je moje življenje popolnoma spremenilo in šele takrat sem začela hoditi po božji poti, po poti življenja. Po poti, ki me danes navdaja s srečo in zadovoljstvom, za razliko od prej, ko sem, ne glede na to, kaj sem naredila in čeprav tega nisem hotela, dejansko hodila po hudičevih poteh in me je zato vse vleklo v pogubo.

LE ENA POT JE PRAVA

Tako sem se naučila, da v sistemu, v katerem živita dve diametralno nasprotni sili, Življenje in Smrt, samo izbira strani ni dovolj.  Če namreč v takem sistemu izberem bodisi Življenje bodisi Smrt, obe sili ali pa nobene, je rezultat isti. Na koncu Smrt zmaga in tako, tudi če nočemo ali mislimo, da temu ni tako, dejansko izbiramo hudičevo pot in ne božje. Zato se v sistemu, kjer ta že obstaja, to pa smo zaradi izvirna napake mi vsi in celotno stvarstvo, Smrti lahko znebimo le tako, DA IZBEREMO ŽIVLJENJE, HKRATI PA SMRT IZKLJUČIMO.  Kar dosežemo z afirmacijo Jaz sem Življenje in Nič Smrti. Le na ta način bomo stopili na božjo pot in ob rednem izvajanju navedene afirmacije na njej tudi ostali.

In tako se izkaže, da je ob vseh, na videz pravilnih poteh, dejansko le ena sama tista res prava, le ena sama je tista, ki nas v resnici vodi v (večno) življenje.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: