Kaj nam v resnici sporoča zgodba o Kristusovem vstajenju?


Bliža se največji krščanski praznik, vstajenje Kristusa. Pa razumemo, kaj nam Njegova zgodba v resnici sporoča?

KRISTUSOVA ZGODBA JE SPOROČILO

Poglejmo, kakšno.

  1. KRISTUSU SODIJO IN GA OBSODIJO. KO NOSI SVOJ KRIŽ, GA TA SKORAJ POKOPLJE.

Dejanski pomen. Vsak od nas nosi svoje napake, svoje grehe (greh=napaka), svoje breme. Večje je breme in večje so napake, težji je križ in težje ga nosimo. In tako dejansko umiramo pod svojimi napakami, ki nam jemljejo življenje. Umiramo pod svojim križem (=Smrtjo).

2. KRISTUS VISI NA KRIŽU. OB NJEM STA KRIŽANA DVA RAZBOJNIKA. EDEN SE POKESA IN KRISTUS MU REČE, DA BO ŠE ISTI DAN Z NJIM V RAJU.

Dejanski pomen. Vsak od nas zaradi izvirne napake nosi v sebi dve diametralno nasprotni sili, Dobro in Zlo. Eden od razbojnikov predstavlja dobri del nas, drugi pa zlega. Dobri del nas vodi v raj, v življenje, zli pa v pekel, v smrt. Če napake prepoznamo in jih tudi popravimo, bomo osvobodili svoje življenje in stopili v življenje, kot je to veljalo za tistega razbojnika, ki se je svojih grehov zavedel in pokesal. Če tega ne storimo, pa nas čaka smrt, kot razbojnika, ki tega ni storil.

3. KRISTUS TRPI NA KRIŽU.

Dejanski pomen. Pot odrešitve za nikogar od nas ne bo lahka. Mnogi nas bodo tudi zbadali in nam zadajali rane, kot so jih tudi Kristusu.

4. KRISTUS UMRE IN VSTANE OD MRTVIH.

Dejanski pomen. NI UMRL KRISTUS, AMPAK ZLI DEL NJEGA, Njegove napake, Njegovi grehi, Njegova Smrt. Umrlo je Njegovo Zlo, Vrag, Smrt, ON SAM, KI JE SEDAJ ZATO LE DOBRO, BOG, ŽIVLJENJE, PA JE DEJANSKO VSTAL OD MRTVIH IN ŽIVI NAPREJ. Enako velja za nas. Če bomo sledili Njegovemu vzoru, bo s popravljanjem napak umrl le zli del nas, mi sami pa bomo živeli naprej kot (večno) dobro.

POSTANITE KOT KRISTUS

Vsak od nas ima svoje grehe oz. napake, ki jih mora popraviti, ima pa tudi svoje kvalitete, ki jih mora razvijati. Če napak, grehov, ne popravljamo, je naš križ (Smrt) s časom vedno težji in nekega dne nas pokoplje. Če pa svoje napake, grehe, (sproti) prepozna(va)mo in popravimo, pa svoje Življenje stalno osvobajamo Smrti in tako kot Kristus ves čas vstajamo v (večno) življenje.

KRISTUSOVO ZGODBO JE TAKO POTREBNO RAZUMETI KOT NAPOTEK, KAKO LAHKO VSAK OD NAS PREMAGA SVOJO SMRT IN VSTANE V (VEČNO) ŽIVLJENJE. Ni in ne more pa biti On sam odrešenik za vse, kajti vseh napak je tudi za Boga preveč. Zato je ta svoje napake razdelil med nas in nam preko Kristusa poslal sporočilo. Kdor ga bo razumel, se bo kot On odrešil in stopil v večno življenje, kdor ne, pa ga bodo pokopale njegove napake, njegova smrt.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: