Kaj je EGO?


Pojem EGO uporabljamo zelo pogosto, vendar pa zaradi različnega razumevanja beseda povzroča med ljudmi tudi zmedo. Zato sem se odločila, da poskušam pomen tega izraza bolj razložiti.

  1. EGO JE JAZ

EGO v latinščini pomeni JAZ. Vsi in vsak od nas smo del Izvira, ki je JAZ, zato smo tudi vsi in vsak od nas svoj JAZ in del višjega JAZ-a, Izvira.

2. JAZ JE MOŠKI IN ŽENSKA

Vsak od nas, vsak JAZ, je bodisi Moški bodisi Ženska, pri čemer vsak moški v sebi nosi tudi ženske (Yin) značilnosti, vsaka ženska pa ima tudi moške (Yang) lastnosti.

3. JAZ JE DOBRO IN ZLO, BOG IN VRAG, ŽIVLJENJE IN SMRT

Zaradi izvirne napake (napake Izvira) vsak od nas v sebi nosi dobri del JAZ-a in zli del JAZ-a. Vsi in vsak od nas smo Dobro = Bog = Življenje IN Zlo = Vrag = Smrt. Vsi in vsak smo dr. Jekill in Mr. Hyde.

Tako naš EGO (JAZ) ni niti samo dober niti samo slab, ampak je dober IN slab.

Ko nas torej nekateri učijo, da moramo spoznati in sprejeti SEBE, najti svoj pravi JAZ, preseči svoj EGO, se poglobiti VASE, spremeniti SVOJE misli ipd, je treba vedeti, da v nas živita DOBRI IN ZLI DEL (!) Spoznati in sprejeti moramo torej to, da je naš JAZ izvorno dobro in zlo, spremeniti svoje zle misli v dobre, preseči zli del sebe in razviti dobrega ter se poglobiti v dobri del sebe, saj nam bo le ta dal prave odgovore in prava navodila za življenje, medtem ko moramo razumeti, da nam bo zli del nas kot diametralno nasprotje dobrega skušal to preprečiti. Zato moramo vseskozi zli del sebe izklapljati, dobri del nas pa mora ostati vključen. To dosežemo z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti.

4. JAZ JE DUŠA IN TELO, JE ENERGIJA IN MATERIJA

Vsak JAZ je energija in materija. Duša je energijski del našega JAZ-a, telo pa snovni del našega JAZ-a. Torej:

Zaradi izvirne napake je naša duša dobra in zla, zato je tudi naše telo dobro in zlo, saj materija sledi energiji. Če se torej želimo očistiti zla, moramo najprej očistiti svojo dušo, energijo, telo, materija, pa temu sledi. To dosežemo z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti.

5. JAZ JE PODZAVEST, ZAVEST IN NADZAVEST

Vsak JAZ sestavljajo podzavest, zavest in nadzavest. Ker pa je JAZ Dobro = Bog = Življenje IN Smrt = Vrag = Zlo, so tudi podzavest, zavest in nadzavest vsaka zase vse to.

Če želimo postati samo Dobro = Bog = Življenje, moramo Zlo = Vraga = Smrt na vseh nivojih JAZ-a v sebi izklopiti. Z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti.

6. JAZ JE VICE, NEBESA IN PEKEL

Zaradi izvirne napake vsak od nas, vsak JAZ, v sebi nosi dobro in zlo. Vsi živimo v ‘vicah’ in vsi imamo na razpolago dve poti. Pot v ‘pekel’ in izničenje in pot v ‘nebesa’ in (večno) življenje. Od naših dejanj pa je odvisno, po kateri od njiju stopamo. 

Ker pa je pravo pot, pot v življenje, težko prepoznati, saj se tudi hudič (Smrt) kaže kot angel luči, z afirmacijo: Jaz sem življenje in Nič Smrti, Smrt, ki bi nas vodila v pogubo, izključimo, tako da ostane vključeno samo Življenje, ki nam (po)kaže pot v ‘nebesa’ in (večno) življenje.

7. JAZ JE PRETEKLOST, SEDANJOST IN PRIHODNOST

Vse, kar se je kdaj koli zgodilo z nami, se dogaja in se bo zgodilo, se zapisuje (v naš DNK). Zato je vsak od nas, vsak JAZ, sam svoja preteklost, sedanjost in prihodnost. Vsak od nas je knjiga, ki je že napisana in se še vedno piše.

Zaradi izvirne napake vsi v sebi nosimo zapis: Jaz sem Življenje in Smrt. S takim zapisom Smrti ni mogoče premagati, zato ga je treba spremeniti. To storimo z afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti, s katero spremenimo svojo sedanjost in prihodnost, popravimo svojo preteklost in si s tem ‘priborimo’ (večno) življenje v ‘nebesih’.

OPOMBA: Čeprav so besede Življenje = Dobro = Bog in Smrt = Zlo =Vrag, sopomenke, sama uporabljam samo afirmacijo: Jaz sem Življenje in Nič Smrti. Predvsem zato, ker so besede Bog, Dobro in Vrag, Zlo že tako zlorabljene, da si vsak pod njimi predstavlja nekaj drugega, medtem ko sta pojma Življenje in Smrt dovolj enoznačna, da afirmacija, ki mora biti jasna, natančna in nedvoumna, vsem pravzaprav pomeni enako.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: